Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Hva er allianseringer og hva symboliserer de? En alliansering er en ring med flere stener, vanligvis diamanter, og den er laget i hvitt eller gult gull, eventuelt platina.


HVA ER EN ALLIANSERING OG HVILKEN BETYDNING HAR DEN?

En alliansering er en ring med flere stener, vanligvis diamanter, og den er laget i gull, eventuelt platina. Allianseringer har vært på markedet siden 1930-tallet, og er spesielt utbredt i Skandinavia.

Nå til dags brukes allianseringer som både giftering og forlovelsesring, men blir også ofte benyttet til andre formål. Det spesielle med disse ringene er at de kan markere viktige hendelser i livet ved at man kan fatte nye diamanter.

Noen kjøper allianseringer med én diamant, og setter så inn nye ved viktige merkedager slik som bryllupsdag, fødselsdag, barselsgave etc.

Alliansering i hvitt gull med fem diamanter.

Det blir også stadig vanligere å kjøpe allianseringer som er ferdig fattede med 3 eller 5 diamanter. De blir også veldig ofte gitt som morgengave.Det er heller ikke uvanlig å gi en alliansering på 1-års bryllupsdagen, for så å sette inn ny diamant med fastemellomrom.

Strengt tatt behøver altså en alliansering ikke være en giftering eller forlovelsesring – men det aller vanligste er å bruke den som forlovelsesring.

Så hvordan skal så allianseringer brukes? Mange bruker de sammen med enstens diamantringer, eller alene på gifteringfingeren.

Allianseringer kan du få i forskjellige materialer. Aktuelle materialer er hvitt gull, gult gull, rosé gull og platina.

 

VEDLIKEHOLD AV DIAMANTRINGER

Allianseringer og andre diamantsmykker krever litt omsorg for å opprettholde den fantastiske briljansen. Diamanter trekker til seg fett, og kan da bli matte og miste glansen.

Dette gjelder spesielt for de som verken tar av seg allianseringen under trening, i dusjen, eller ved matlaging eller hagearbeid. I tillegg kommer parfyme, kremer, shampo etc. som også påvirker diamantene i allianseringen.

For diamanter er løsningen svært enkel, heldigvis. Alt du trenger er litt vann, en gammel (men ren) tannbørste og litt Zalo – og vips, så er diamantene i allianseringen skinnende blanke igjen.

Tesori Diamanter tilbyr også grundig rens med spesialutstyr. Ved behov kan også ringene pusses opp og rodineres på nytt. Dette er en rimelig operasjon, og allianseringen vil bli som ny igjen!

Alle Tesori diamantringer kommer med ekthetssertifikat og livstidsgaranti.

HVA ER DIAMANTER?

Kunnskapen om diamanter er en egen vitenskap og et stort felt. For å vurdere kvaliteten på en diamant er de fire C’ene viktige. De fire C’ene står for Clarity, Cut, Color og Carat eller klarhet, slip, farge og carat på norsk. Les mer om de fire C’ene her.

Del denne artikkelen

Populære smykker og nyheter