Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Miljøvennlig gull og lab-diamanter VS naturlige diamanter

LAB-DIAMANTER VS NATURLIGE DIAMANTER

Vi er spesialister på naturlige, ubehandlede og konfliktfrie diamanter. Men, vi skaffer Lab-diamanter i alle størrelser og kvaliteter til svært konkurransedyktige priser. Ta kontakt med oss på mail eller telefon for mer informasjon.

——

Her er et par ting du bør tenke på når det gjelder Lab-diamanter VS Naturlige diamanter:

Det diskuteres i det vide og det brede om hva som er mest etisk forsvarlig og miljøvennlig; Naturlige eller menneskeskapte diamanter.
Dette er en mangefasettert problemstilling og den er langt fra sort-hvitt. Man kan argumentere at menneskeskapte diamanter er mer miljøvennlige, og dette er riktig i de tilfellene der diamanter utvinnes i dype gruver. Ca halvparten av naturlige diamanter utvinnes i slike gruver. Men, for diamanter som utvinnes i såkalte alluviale sedimenter (elveleier der diamantene ligger i overflaten) så er miljøavtrykket langt mindre, og sannsynligvis mindre enn det som er tilfellet for den strømkrevende produksjonen av lab-diamanter.

En annen ting som skal tas med i betraktningene rundt menneskeskapte VS naturlige diamanter er at det er mange mennesker som er avhengige av diamantindustrien som levebrød. Ofte er dette mennesker som arbeider i gruveindustrien og i sliperier. Det betyr ikke at disse menneskene nødvendigvis arbeider under perfekte forhold  – i likhet med de fleste råvareindustrier, men samtidig er det viktig å huske på at vilkårene stadig blir bedre.

Mange av menneskene som arbeider i denne industrien har ikke andre alternativer til inntekt, og dersom man kun skal basere seg på lab-diamanter så vil disse menneskene miste sitt levebrød. Enda viktigere er det at diamantindustrien i disse dager også bidrar til mange positive og samfunnsnyttige tiltak. Tenk for eksempel at alle barn i Botswana har gratis skolegang frem til de er 13 år gamle pga. inntektene fra diamantindustrien. Diamantindustrien bidrar også til gratis helsehjelp for millioner av mennesker, og er en viktig bidragsyter i kampen mot HIV og AIDS. Så etikken her er langt i fra sort-hvitt. Skulle alle kjøpt lab-diamanter så hadde noen få aktører blitt veldig rike, men millioner av mennesker ville fått dårligere levevilkår.

Her har vi listet opp noe er noe av det positive diamantindustrien bidrar til.

Lab-diamanter er betraktelig rimeligere enn naturlige diamanter, men de aller fleste velger fortsatt naturlige diamanter. Vår erfaring er at slipet – og dermed briljansen (lysrefleksjon) i GIA-sertifiserte 3 x Excellent Cut diamanter er  bedre enn for tilsvarende lab-diamanter – uavhengig av farge og klarhet. Sannsynligvis legges det mer ressurser i å perfeksjonere de naturlige diamantene, da råmaterialet er langt mer kostbart. Det er i hvert fall vår teori.

KONFLIKTFRIE NATURLIGE DIAMANTER

Vi handler kun med våre faste og velrenommerte diamantleverandører. Disse forsyner oss med ubehandlede, konfliktfrie naturlige diamanter av høy kvalitet. Disse leverandørene må forholde seg til Kimberleyprosessen, som samler 43 deltakerland –  inkludert Norge og EU.
I følge Kimberleyprosessen må diamantproduserende land attestere og garantere at diamantene er produsert og solgt via legitime kanaler.
Våre retningslinjer for leverandører er i samsvar med smykkeindustriens adoptering av KPCS i april 2004. Vi krever at alle leverandører garanterer at diamantene de leverer er konfliktfrie. Vi krever også at leverandørene skriftlig garanterer som følger:

”Diamantene på denne faktura er kjøpt fra legale kilder som ikke er innblandet i konflikter,og er i henhold til FNs resolusjon. Selgeren garanterer herved at disse diamanter er konflikt- frie, basert på personlige og/eller skriftlige garantier gitt av leverandøren av disse diamantene.”

GULL SOM BENYTTES I PRODUKTER FRA TESORI DIAMANTER

Kun ca 25 % av gullet som brukes i smykker på verdensbasis kommer fra gjenvunnet gull. Det betyr at 75 % av gullet som brukes kommer direkte fra gruveindustrien – noe som har stor innvirkning på miljøet. Men, som vår kunde kan du  være sikker på at gullet som benyttes i våre råvarer er så miljøvennlig som mulig. I alle våre produkter bruker vi nemlig 100% resirkulert gull.

Leverandøren av støperiet vi benytter til alle våre produkter garanterer som følger:

«Dette er en bekreftelse på at gullet levert av oss er fra 100 % resirkulert gull, og inneholder 99,99 % gull. Vårt resirkulerte gull kommer fra mange ulike kilder, inkludert nedsmeltede forbrukerprodukter, eksisterende smykker, gull-holdige produkter, skrap, metallavfall og annet. Det brukes altså ikke metall fra ny-utvunnet gull. Resultatet er en kvalitet som tilsvarer nylig utvunnet gull. Kilden til råmaterialene som brukes til produksjon av rent gull – og som finnes i sporbare systemer, stammer ikke fra konfliktsoner.«