Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Lab-/Naturlige diamanter

LAB-DIAMANTER VS NATURLIGE DIAMANTER

Vi er spesialister på naturlige, ubehandlede og konfliktfrie diamanter, men vi skaffer også Lab-diamanter i RIVER/VS kvalitet – til svært konkurransedyktige priser. Ta kontakt for pristilbud.

Til tross for at lab-diamanter er betraktelig rimeligere enn naturlige diamanter, velger de aller fleste fortsatt naturlige diamanter. Dette er nok til dels fordi man finner at en diamant –  som er det hardeste mineralet kjent i universet, og som er skapt i jordens indre i en perfekt kombinasjon av grunnstoff, temperatur og trykk – er et mer romantisk og fascinerende produkt enn en diamant laget i et klinisk laboratorium. I tillegg: Vår erfaring er at slipet – og dermed briljansen (lysrefleksjon) i GIA-sertifiserte 3 x Excellent Cut diamanter er bedre enn for tilsvarende lab-diamanter – uavhengig av farge og klarhet. Og dette er svært viktig for en diamants kvalitet.
Sannsynligvis legges det mer ressurser i å perfeksjonere de naturlige diamantene, da råmaterialet er langt mer kostbart.

Naturlige diamanter

Lab-diamanter

  • Holder verdien bedre
  • Et naturens underverk
  • Skapt i jordens indre
  • Bedre slipt = bedre briljans
  • GIA-sertifikat

VS

Lab-diamanter

  • Billigere (ca 1/2 pris)
  • Laget i laboratorier
  • IGI-sertifikat
  • Lavere slipkvalitet = lavere briljans
  • Lavere gjensalgsverdi

Konfliktfrie naturlige diamanter

Vi handler kun med våre faste og velrenommerte diamantleverandører.
Disse forsyner oss med ubehandlede, konfliktfrie naturlige diamanter av høy kvalitet.

Disse leverandørene må forholde seg til Kimberleyprosessen, som samler 43 deltakerland – inkludert Norge og EU. Ifølge Kimberleyprosessen må diamantproduserende land attestere og garantere at diamantene er produsert og solgt via legitime kanaler. Våre retningslinjer for leverandører er i samsvar med smykkeindustriens adoptering av KPCS i april 2004. Vi krever at alle leverandører garanterer at diamantene de leverer er konfliktfrie. Vi krever også at leverandørene skriftlig garanterer som følger:

”Diamantene på denne faktura er kjøpt fra legale kilder som ikke er innblandet i konflikter,og er i henhold til FNs resolusjon. Selgeren garanterer herved at disse diamanter er konflikt- frie, basert på personlige og/eller skriftlige garantier gitt av leverandøren av disse diamantene.”

Naturlige eller menneskapte diamanter?

Det diskuteres i det vide og det brede om hva som er mest etisk forsvarlig og miljøvennlig; Naturlige – eller labdiamanter. Dette er en mangefasettert problemstilling og den er langt fra sort-hvitt. Man kan argumentere at menneskeskapte diamanter er mer miljøvennlige, og dette er riktig i de tilfellene der diamanter utvinnes i dype gruver. Ca halvparten av naturlige diamanter utvinnes i slike gruver.

Men, for diamanter som utvinnes i såkalte alluviale sedimenter (elveleier der diamantene ligger i overflaten) så er miljøavtrykket langt mindre, og sannsynligvis mindre enn det som er tilfellet for den strømkrevende produksjonen av lab-diamanter.

Positive fakta om naturlige diamanter

En annen ting som skal tas med i betraktningene rundt menneskeskapte VS naturlige diamanter er at det er mange mennesker som er avhengige av diamantindustrien som levebrød. Ofte er dette mennesker som arbeider i gruveindustrien og i sliperier. Det betyr ikke at disse menneskene nødvendigvis arbeider under perfekte forhold– i likhet med de fleste råvareindustrier, men samtidig er det viktig å huske på at vilkårene stadig blir bedre.

Mange av menneskene som arbeider i denne industrien har ikke andre alternativer til inntekt, og dersom man kun skal basere seg på lab-diamanter så vil disse menneskene miste sitt levebrød. Enda viktigere er det at diamantindustrien i disse dager også bidrar til mange positive og samfunnsnyttige tiltak.
Her har vi listet opp noe av det positive diamantindustrien bidrar til.

Les mer

MER OM LABORATORIEDYRKEDE DIAMANTER

Menneskeskapte diamanter egnet for industriell bruk ble først produsert i et laboratorium på 1950-tallet.
Mens diamanter av edelstenskvalitet ble produsert i et laboratorium for første gang i 1971, var det først på midten av 2010-tallet at fargeløse laboratoriedyrkede diamanter kom inn på perle- og smykkemarkedet i kommersielle mengder.

I dag lages laboratoriedyrkede diamanter ved to metoder:
Høytrykks-, høytemperatur- (HPHT)-diamanter produseres i et laboratorium ved å etterligne høytrykks- og høytemperaturforholdene som danner naturlige diamanter i jorden. Denne prosessen produserer en karakteristisk formet laboratoriedyrket diamantkrystall.

Den kjemiske dampavsetningsmetoden (CVD) innebærer å bryte ned molekylene til en karbonrik gass, som metan, til karbon- og hydrogenatomer, som deretter avsettes på diamantfrø for å produsere en firkantet, tablåformet diamantkrystall.

Å dyrke diamanter med begge metodene krever vanligvis mindre enn en måned for de fleste størrelser.
De fleste CVD-dyrkede diamanter krever tilleggsbehandlinger som varme eller bestråling for å forbedre eller endre fargene etter vekstprosessen.

Vanligvis har laboratoriedyrkede diamanter veid en karat eller mindre, men etter hvert som teknologien og teknikkene forbedres, har større steiner dukket opp på markedet.

Vi fører og anbefaler HPHT-varianten da den har best kvalitet i større størrelser.
Det er også viktig for oss å understreke at vi ikke fører lab-diamanter fra Russland.

Besøk våre showroom

En stor fordel for deg som kunde hos Tesori Diamanter er at du har et fysisk showroom å besøke dersom du vil se produktene og ikke minst komme innom oss ved servicebehov.

Du er hjertelig velkommen til å besøke oss i Oslo eller Bergen for en uforpliktende og gratis time, der du kan se vårt utvalg av diamanter og slå av en hyggelig diamantprat over en kopp kaffe.

Book time

Populære smykker og nyheter