Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Kjøpe diamanter på nettet – Er det trygt?

Helt siden Internettets spede begynnelse tidlig på 90-tallet har mange vært skeptiske til å kjøpe produkter og tjenester online. Med drastisk forbedret Internett-sikkerhet, dramatisk økning av trygge elektroniske banktjenester, og ikke minst med en sterk forbrukerlov i ryggen, har frykten i dag bleknet, og de fleste legger nå igjen anselige beløp på nettet.

OK, SÅ TØR JEG Å KJØPE KLÆR PÅ NETTET, MEN HVA MED DIAMANTER?

Å selge diamanter, enten det er på internett eller i fysiske butikker, fordrer i aller første rekke tillit. Ikke bare tillit til at selve den økonomiske transaksjonen ivaretas på en trygg måte, men i enda større grad tillit til at man faktisk får det man har blitt lovet.
I tillegg er diamantsmykker et typisk «ta og føle på» produkt. Størrelser på diamanten, proporsjoner på selve smykket, og ikke minst tvil  om diamantkvaliteten er usikkerhetsfaktorer som gjør at mange finner terskelen for å handle diamanter på internett høy.

Hos Tesori Diamanter har vi full forståelse for denne usikkerheten. Derfor gjør vi alt i vår makt for å sørge for at våre potensielle kunder forsikres om at det både er trygt og ikke minst økonomisk fordelaktig å handle hos oss. Vi har forsøkt å presentere smykkene på en nøytral og saklig måte, uten å legge på masse effekter og manipulasjoner. Vi tilbyr gratis lån av ringmål. Og aller viktigst: Vi gir kunden muligheten til å se en modell av produktet før hun bestemmer seg.
Nettopp dette tror vi er grunnen til at vi i Tesori Diamanter svært sjeldent mottar smykker i retur.

"Jeg har i utgangspunktet vært litt tilbakeholden med å kjøpe dyre smykker over nett, men etter å ha handlet med dere så er jeg sikker på at det kommer flere bestillinger fra meg!  Diamanter får man aldri nok av 😉 Tusen takk for fantastisk hjelp underveis!"

Knut Anders Laland

DET ER PENGER Å SPARE PÅ Å KJØPE DIAMANTER PÅ NETT, MEN VELG DIN LEVERANDØR MED OMHU

En av årsakene til at netthandelen har tatt av så kraftig er tilgjengelighet og bekvemmelighet. Man kan raskt få oversikten over vareutvalg og pris. I tillegg kan man handle raskt og sikkert fra sin egen sofa. Nettleverandører har ofte lavere faste kostnader, og et stort marked, og kan derfor levere varer til svært gunstige priser.

Kjøp av diamantringer, forlovelsesringer eller andre diamantsmykker på nettet er ikke annerledes enn andre onlinekjøp så lenge du følger noen grunnleggende prinsipper:

 • Sjekk alltid referanser til butikken du vurderer.
  Er butikken medlem av Norges Gullsmedforbund? Er transaksjonssikkerheten ivaretatt? Finnes det kundeerfaringer? Opererer butikken i henhold til loven om angrefrist? Hva med garanti for selve smykket? Får du garantier for at butikken ikke handler med konfliktdiamanter?
 • Se på informasjonen nettstedet tilbyr:
  Er materialene beskrevet fagmessig og nøyaktig? Får du nok informasjon om diamanter, gull og andre materialer? Er bildene nøytrale og beskrivende, eller er de overlesset med effekter for at diamantene skal fremstå bedre enn de egentlig er.
 • Forsikre deg om at kvaliteten på diamantene er slik som butikken påstår.
  Medfølger nøytrale diamantsertifikater? (GIA / HRD). Er det lagt vekt på alle de fire C’ene: Clarity, Color, Carat og ikke minst Cut? Hva med fluorisering?
  Dersom du etter kjøpet enda ikke er sikker på at du har fått det du har betalt for: Ta med diamantsmykket til en lokal gullsmed for takst. Ikke stol på takstbrev som kommer fra butikken du kjøper fra. Prinsippet bør være at butikken ikke skal taksere sine egne diamanter.
 • Krev minst like god service som du ville forventet i en fysisk butikk.
  Det er ingen grunn til at servicen skal være dårligere for at du handler på nettet. Snarere tvert i mot.
  Ikke nøl med å stille spørsmål. Selgeren vil bare være glad for at noen er interessert i produktene, og vil besvare dine spørsmål med glede. Dette er en god mulighet for butikken til å bygge et langvarig forhold med deg, kunden.
 • «There is no such thing as a free lunch»
  Har du fått et tilbud på diamanter som høres for godt ut til å være sant? Som oftest er det ikke sant.
 • Vær forsiktig med kjøp i utlandet
  Det er ofte ulemper med å kjøpe diamanter i utlandet.

  • Mange forsikringsselskap krever nå bevis for innførsel for å gi de forsikring på smykker og klokker.
  • Det kan være en utfordring å få service, slik som størrelsesendring, stramming av klør etc. på smykker du har kjøpt i utlandet.
  • Trygghet og garanti for konfliktfrie diamanter bør være en grunnpilar når det gjelder kjøp av diamanter. Generelt sett kan man nok si at det er mye større sjanse for å bli lurt. Norges Gullsmedforbund har en artikkel om det her.
 • Tesori Diamanter gir deg hele 90 dagers angrefrist og risikofri forsendelse.
  Helt til slutt: Når du handler diamanter på nettet, skal du ha 14 dagers angrefrist. Det vil si at du har full rett til å returnere diamantsmykket uten at du behøver å oppgi noen grunn. Bruker du kredittkort er du ekstra sikret: Kortselskapet vil vanligvis refundere hele beløpet dersom du av en eller annen grunn skulle være så uheldig å oppleve svindel når du benytter ditt kort til å handle.

Husk også at det er helt risikofritt for deg å få smykkene sendt i posten. De sendes med sporingsnummer, og vi sørger for at forsendelsen er forsikret – Selvfølgelig uten kostnad for deg.

Lykke til med shoppingen!

"Jeg valgte Tesori fordi nettstedet ga inntrykk av seriøsitet, og det var enkelt å finne frem og få gjort handelen. Aller viktigst er det selvfølgelig at prisene er så gode."

Kjetil Nord-Varhaug, Oslo