Fri frakt og retur Rask levering LivstidsgarantiGratis hjemlån

Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
  • Besøk oss i Oslo og Bergen
  • 99 31 35 33/ kundeservice@tesori.no
  • Hvorfor Tesori Diamanter

Gifteringer

Utvalget av gifteringer er enormt. Her gir vi deg noen tips til valg av ringer og litt informasjon om gifteringens historie

HVORDAN VELGE GIFTERINGER?

Gratulerer! Dere skal gifte dere. Det er en stor og viktig avgjørelse. Planleggingen er sikkert godt i gang, og uavhengig om dere skal ha et stort eller lite bryllup er gifteringene et av de viktigste elementene i våre dager.Gifteringer i gull.

Derfor er valg av gifteringer noe vi i Tesori Diamanter mener dere bør tenke ekstra grundig igjennom.

Hvorfor er dette et valg som er viktigere enn de andre valgene, tenker du kanskje.

Ringene er i motsetning til brudekjolen og bryllupskaken ikke til engangsbruk. En giftering skal vare livet ut.

Dette stiller strenge krav til kvalitet og design. Det hjelper ikke å skinne for bare én dag.

Ringen skal skinne i enhver anledning, enten det er hverdag, jobb eller fest.

Gifteringer er i tillegg et tradisjonelt symbol på kjærligheten og samholdet, og derfor bør kvalitet og design komplimentere dette.

Tenk også på at en giftering skal vare livet ut. Mange ønsker å gå for ”annerledes” ringer, men vi råder de fleste til å tenke litt mer klassiske gifteringer, da gifteringen skal være like attraktiv når man er 60 som når man er 25.

"Jeg har kjøpt forlovelsesring og gifteringer gjennom Tesori, og fått utmerket og rask oppfølging på hele veien. Kombinasjonen av service, kvalitet og pris er rett og slett uslåelig. Mine varmeste anbefalinger."

Trygve Formo H.

Dersom dette er viktige kriterier for deg og din partner når dere skal velge gifteringer, anbefaler vi deg å ta en nærmere titt på Tesori Diamanter sitt utvalg.

Hos oss kan du velge mellom flere materialer, farger og utforminger – alle i tidløst design og god kvalitet i 14 karat gull eller platina. Vi leverer blant annet kvalitetsringer fra tyske Breuning.

For de som vil ha gifteringer litt utenom det vanlige har vi Breuning design gifteringer og ikke minst våre egne rekkeringer med diamanter.

Vi kan i tillegg tilby Breunings kolleksjon med glatte, klassiske ringer; seks profiler, tre forskjellige typer gull og bredder fra 3,5 til 8mm gjør at selv den kresne kan finne sin klassiske giftering her.

Alt dette og mye mer finner du på våre nettsider, eller i vårt showroom i Inkognitogaten 33, der du alltid er velkommen

Book time hos oss

Ro og mak er noe alle må unne seg i bryllupsforberedelsene.

GIFTERINGENS HISTORIE

De første gifteringene i historien kan spores tilbake til oldtidens Egypt. Funn gjort av blant annet papyruser viser at ringer ble utvekslet når et par ble gift.

Egypterne anså sirkelen som et symbol på evighet og uendelighet. Gifteringen med sin sirkelform er derfor et godt symbol på den evige kjærlighet mellom mann og kone.

Egypterne trodde i likhet med romerne at det gikk en blodåre fra ringfingeren direkte til hjertet. Gifteringen ble derfor plassert på denne fingeren.

Tidlig på 1900-tallet var det mest vanlig at kun bruden fikk giftering. Etterhvert ble det vanligere at både mann og kone gikk med ringer.

I mange kulturer er det bruden eller brudgommens forlover som har ansvaret for å passe på at gifteringene er med til seremonien og overrekke dem til riktig tidspunkt.

I andre kulturer benyttes en ringbærer som paraderer frem gifteringene.

 

Gifteringer på utstilling hos Tesori Diamanter

HVILKEN HÅND SKAL GIFTERINGER PÅ?

Skal gifteringen på høyre eller venstre hånd? Det er kun i Norge og Tyskland det er mest vanlig å ha gifteringen på ringfingeren på høyre hånd.

Andre steder i verden er det vanlig å ha den på samme finger, men på venstre hånd. Enkelte land har også tradisjon for forlovelsesring på den ene hånden og giftering på den andre.

"En utrolig flott ring!! Overgår med letthet alt av ringer jeg har sett på lokalt. Godt design på ringen, diamanten sitter lavt akkurat som jeg ønsket. Og hvilken vakker diamant! Tusen takk for all hjelp, det har vært en fornøyelse!"

Helge Skorpen, Ålesund

GIFTERING MED DIAMANTER

Tradisjonelt har to like gifteringer vært det klassiske valget. Den senere tid har vi imidlertid sett at bruden gjerne ønsker en giftering med diamanter, mens brudgommen foretrekker en mer nøytral variant.

Noen velger også å «oppgradere» gifteringen etter en tid. Da kan det være aktuelt å sette inn én eller flere diamanter i gifteringen.

Størrelse på diamanter i gifteringer varierer fra de aller minste stenene og opp mot 1 carat.

LITT OM DIAMANTKVALITET

Det finnes diamanter i alle farger. Den mest brukte fargen i smykker er hvit eller nyanser av hvit.

Mange diamanter har en litt varmere hvithet med små nyanser av gult. Dette er ofte så lite at det bare er eksperter som kan se dette.

For å avgjøre kvaliteten på hvite diamanter bruker man de 4 C’ene (Colour, Clarity, Cut og Carat). De fire C’ene står for farge, klarhet, slip og carat (vekt).

GIFTERINGER I HVITT GULL ELLER GULT GULL?

Gifteringer kan leveres i flere forskjellige materialer, men fellesnevneren er at de stort sett er i et edelt metall.

Mange assosierer sikkert gifteringer med den klassiske ringen i gult gull. Gult gull har mange fine egenskaper som gjør den egnet for bruk i en ring som bæres hver dag.

Det er enkelt å vedlikeholde gult gull, og riper er ikke så synlig og blir mer som patina å regne.

Diamamantringer i hvitt og gult gull.En giftering i hvitt gull er også et godt alternativ. Det hvite gullet er vakkert med en ren eleganse.

Hvis dere skal ha diamanter i gifteringen(e) er hvitt gull et spesielt godt alternativt fordi det komplementerer diamantens briljans på en flott måte.

Mange velger også å bruke platina i gifteringene sine. Metallet platina er hvitt og stiller lavere krav til vedlikehold og fornying i forhold til en giftering i hvitt gull.

Platinum tilfredsstiller strenge hypoallergiske krav og er godt egnet for dem med ømfintlig hud.

Legg merke til at platinas egenvekt er cirka 60% høyere enn gull.

Tesori Diamanter leverer selvfølgelig gifteringer i alle de ovenfor nevnte materialene, og i tillegg roségull.

GRAVERING

Det er vanlig å gravere innsiden av gifteringene. En gravering gjør ringene enda mer personlige og betydningsfulle.

Det er lurt å få gjort graveringen på samme sted som dere kjøper ringene, men det er fullt mulig å få utført gravering på et senere tidspunkt også.

Den senere tid har det også vært populært å få festet en liten diamant på innsiden sammen med graveringen.

De tradisjonelle tekstene er bryllupsdato sammen med en kort melding som for eksempel: «Evig din», «Alltid din», «Jeg elsker deg» og lignende.

For de mer utradisjonelle kan det være en strofe fra en betydningsfull sang, en verselinje fra et spesielt dikt. Uansett anbefaler vi å velge noe tidløst. Det skal tåle tidens tann.

HVA KOSTER GIFTERINGER?

Hva skal gifteringene koste? Gjennomsnittet ligger på cirka 15 000 kroner hos Tesori Diamanter.

Det er ingen øvre grense og det er ikke unormalt å selge gifteringer opp mot kr. 200 000.

Prisen stiger naturlig nok når det velges gifteringer med mer individuelt design og med edelstener som diamanter.

ALTERNATIVE RINGER

En russisk giftering består av tre tynne ringer vevd sammen til én. De tre ringene symboliserer tro, håp og kjærlighet.

Andre kulturer har såkalte pusleringer som består av flere ringer som låses sammen til en ring. Keltiske ringer formet som en keltisk knute har begynt å bli mer populær i engelskspråklig land.

Den keltiske knuten symboliserer enhet og kontinuitet.

VEDLIKEHOLD AV GIFTERINGER

Alle smykker har behov for litt vedlikehold for å beholde sin opprinnelige glans og briljans.

Har du en diamant på gifteringen din er den som en magnet for fett. Den blir raskt litt matt og mister glansen sin. Det gjelder spesielt hvis du tar av deg ringen sjelden.

En diamantring er heldigvis enkel å holde pen og briljant. Bland litt oppvaskmiddel i varmt vann og bruk en ren tannbørste til å vaske diamanten forsiktig. Da blir diamanten i gifteringen skinnende blank igjen.

Er gifteringen din i hvitt gull vil den ha behov for rodinering en gang i blant. Hvitt gull er belagt med et lag rodium. Dette laget blir etter hvert slitt bort.

Vi kan enkelt rodinere den på nytt og det er ikke en kostbar prosess. Gult gull kan ved behov poleres av en gullsmed og vil se ut som om den var ny etter behandlingen.

Vi i Tesori Diamanter har spesialutstyr for grundig rens hvis du har behov for det. Når behovet oppstår kan vi også pusse opp gifteringen og rodinere den på nytt. Dette er enkle og rimelige operasjoner.

6 Grunner til å handle hos oss