Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Mer om GIA-sertifikat

Tesori Diamanter benytter kun diamantsertifikat fra GIA. Alle diamanter på over 0,25 carat kommer med dette sertifikatet, som er bransjens strengeste og mest anerkjente. Det er ingen grunn til å gå for det nest beste.

 

Lasergravert diamant med GIA-sertifisering

 

TRE GODE GRUNNER FOR HVORFOR DU SKAL VELGE EN DIAMANT MED GIA-SERTIFIKAT

1. GIA (Gemological Institute of America) er verdens mest anerkjente diamantlaboratorium og gemmologiske senter, og nyter stor respekt i bransjen.
Når du kjøper en diamant med diamantsertifikat fra GIA, kan du derfor være 100% sikker på at det som står om kvalitet i sertifikatet er riktig, og at du har fått den kvaliteten som leverandøren har lovet deg.

Andre diamantlaboratorier blir ofte beskyldt for å være for «snille» i sin gradering av diamanter, men dette gjelder altså ikke GIA.
I praksis betyr dette at dersom du kjøper en diamant med sertifikat fra IGI (International Gemological Institute) eller EGL (European Gemological Laboratory) , og sertifikatet viser «G» (Top Wesselton), vil det tilsvarende sertifikatet fra GIA vise «H» (Wesselton). Se også artikkel av Gullsmedmester Øiesvold lengre nede på siden.

2. Dersom du har begrenset kunnskap om diamanter er et diamantsertifikat fra GIA den beste forsikring om at kvaliteten er slik leverandøren påstår.
Da slipper du å være usikker på om du virkelig har fått den kvaliteten du har blitt lovet og som du har betalt for.

3. En GIA-sertifisert diamant har sertifikatnummeret inngravert i rondisten på diamanten. Slik kan du være trygg på at diamanten du har kjøpt er den samme som er nevnt i diamantsertifikatet.

Merk: Det har forekommet falske GIA-sertifikater i utlandet. Det kan derfor være en ekstra sikkerhet å holde seg til norske leverandører/butikker.

Tesori Diamanter sine GIA-diamanter leveres med den ultimate slipgraden og er gradert «Excellent Cut, Polish and Symmetry». Les mer om diamantslip her.

"Jeg kan helhjertet anbefale Tesori Diamanter. Etter svært blandede opplevelser (både av kvalitet og service) i diverse gullsmedkjeder, valgte jeg denne gang å handle på nett, dog ikke uten å sjekke innehavers omdømme. Det virket imidlertid å være upåklagelig, noe jeg selv raskt fikk erfare. Suveren service fra start til mål, kombinert med innehaverens åpenbare fagkunnskap og et førsteklasses produkt som stråler på min kones ringfinger, gjør at jeg uten å nøle vil benytte Tesori også ved neste anledning. Innertier."

Audun Flaaten

Under ser du et eksempel på et diamantsertifikat for en Tesori Diamant fra GIA.

GIA Diamantsertifikat

Under finner du en artikkel av Gullsmedmester Eirik Øiesvold fra Gullsmedforbundets tidsskrift «Gull & Ur». Artikkelen illustrerer tydelig forskjellen på f.eks. et EGL og GIA sertifikat.

Fagbladet Gull & ur, artikkel om EGL vs GIA diamantsertifikat

Del denne artikkelen

Populære smykker og nyheter