Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Utvalget av gifteringer er enormt. Her geleider vi deg trygt frem til valget av gifteringene som passer perfekt for deg.

HVORDAN VELGE GIFTERINGER?

Gratulerer! Dere skal gifte dere. Det er en stor og viktig avgjørelse. Planleggingen er sikkert godt i gang, og uavhengig om dere skal ha et stort eller lite bryllup er gifteringene et av de viktigste elementene i våre dager.

Derfor er valg av gifteringer noe vi i Tesori Diamanter mener dere bør tenke ekstra grundig igjennom. Og har du ikke mulighet til å komme innom en av våre showroom for en prøving, så skal vi allikevel klare å hjelpe deg. Vi tilbyr nemlig gratis og uforpliktende hjemlån.

Hvorfor er valget av gifteringer så viktig tenker du kanskje. Gifteringene er i motsetning til brudekjolen og bryllupskaken ikke til engangsbruk. En giftering skal vare livet ut. Dette stiller visse krav til kvalitet og design. Samtidig skal det individuelle særpreget tas vare på. Gifteringer er i tillegg et tradisjonelt symbol på kjærligheten og samhold, og derfor bør kvalitet og design komplimentere dette.

Tenk også på at en giftering skal vare livet ut. Mange ønsker å gå for ”annerledes” ringer, men vi råder de fleste til å tenke litt mer klassiske gifteringer, da gifteringen skal være like attraktiv når man er 60 som når man er 25.

"Jeg har kjøpt forlovelsesring og gifteringer gjennom Tesori, og fått utmerket og rask oppfølging på hele veien. Kombinasjonen av service, kvalitet og pris er rett og slett uslåelig. Mine varmeste anbefalinger."

Trygve Formo H.

Hos oss kan du velge mellom flere materialer, farger og utforminger – alle i tidløst design og god kvalitet i 14 karat gull eller platina.

Tesori Bryllup er en nøye utvalgt kolleksjon av gifteringer og morgengaver. Lang erfaring og kompetanse er lagt til grunn for å utvikle denne kolleksjonen av solide og klassiske produkter.
For de som vil ha gifteringer litt utenom det vanlige har vi Breuning design gifteringer.

Og som alltid hos Tesori Diamanter – Vi gir deg personlig service enten du handler i butikk eller på nett. Og selvfølgelig alltid høy kvalitet, suverene priser og livstidsgaranti.

Alt dette og mye mer finner du på våre nettsider, eller i vårt showroom i Cort Adelers gate 2, der du alltid er velkommen

Book time hos oss

 

 

Gifteringer på utstilling hos Tesori Diamanter

HVILKEN HÅND SKAL GIFTERINGER PÅ?

Skal gifteringen på høyre eller venstre hånd? Det er kun i Norge og Tyskland det er mest vanlig å ha gifteringen på ringfingeren på høyre hånd. Andre steder i verden er det vanlig å ha den på venstre hånd. Enkelte land har også tradisjon for forlovelsesring på den ene hånden og giftering på den andre. Vi mener at man kan gjøre litt som man vil. Det er ingen strenge regler for bruk av giftering og forlovelsesring, men det har blitt stadig vanligere å ha forlovelsesring sammen med en matchende giftering på høyre ringfinger.

"En utrolig flott ring!! Overgår med letthet alt av ringer jeg har sett på lokalt. Godt design på ringen, diamanten sitter lavt akkurat som jeg ønsket. Og hvilken vakker diamant! Tusen takk for all hjelp, det har vært en fornøyelse!"

Helge Skorpen, Ålesund

GIFTERING MED DIAMANTER

Tradisjonelt har to like gifteringer vært det klassiske valget. Den senere tid har vi imidlertid sett at bruden gjerne ønsker en giftering med diamanter, mens brudgommen foretrekker en mer nøytral variant. Noen velger også å «oppgradere» gifteringen etter en tid. Da kan det være aktuelt å sette inn én eller flere diamanter i gifteringen.

LITT OM DIAMANTKVALITET

Det finnes diamanter i alle farger. Den mest brukte fargen i smykker er hvit eller nyanser av hvit. Mange diamanter har en litt varmere hvithet med små nyanser av gult. Dette er ofte så lite at det bare er eksperter som kan se dette. For å avgjøre kvaliteten på hvite diamanter bruker man de 4 C’ene (Colour, Clarity, Cut og Carat). De fire C’ene står for farge, klarhet, slip og carat (vekt).

GIFTERINGER I HVITT GULL ELLER GULT GULL?

Gifteringer kan leveres i flere forskjellige materialer, men fellesnevneren er at de stort sett er i et edelt metall. Mange assosierer sikkert gifteringer med den klassiske ringen i gult gull. Gult gull har mange fine egenskaper som gjør den egnet for bruk i en ring som bæres hver dag. Det er enkelt å vedlikeholde gult gull, og riper er ikke så synlig og blir mer som patina å regne.

Diamamantringer i hvitt og gult gull.En giftering i hvitt gull er også et godt og mye brukt alternativ. Særlig dersom hun allerede har en forlovelsesring i hvitt gull som hun vil matche. Hvis du/dere skal ha diamanter i gifteringen(e) er hvitt gull et spesielt godt alternativt fordi det komplementerer diamantens briljans på en flott måte.

Mange velger også å bruke platina i gifteringene sine. Metallet platina er hvitt og stiller lavere krav til vedlikehold og fornying i forhold til en giftering i hvitt gull. Platinum tilfredsstiller strenge hypoallergiske krav og er godt egnet for dem med ømfintlig hud. Legg merke til at platinas egenvekt er cirka 60% høyere enn gull.
Merk: I motsetning til hva mange tror blir det like mye riper i platina som i hvitt gull.

Tesori Diamanter leverer selvfølgelig gifteringer i alle de ovenfor nevnte materialene, og i tillegg roségull.

GRAVERING

Det er vanlig å gravere innsiden av gifteringene. En gravering gjør ringene enda mer personlige og betydningsfulle. Det er lurt å få gjort graveringen på samme sted som dere kjøper ringene, men det er fullt mulig å få utført gravering på et senere tidspunkt også. I våre klassiske gifteringer får du også innfelt en liten diamant på innsiden av ringen.

De tradisjonelle tekstene er bryllupsdato og navn, eventuelt sammen med en kort melding som for eksempel: «Evig din», «Alltid din», «Jeg elsker deg» og lignende.For de mer utradisjonelle kan det være en strofe fra en betydningsfull sang, en verselinje fra et spesielt dikt. Uansett anbefaler vi å velge noe tidløst. Det skal tåle tidens tann.

HVA KOSTER GIFTERINGER?

Hva skal gifteringene koste? Det spørs helt hva slags type ring man går for. Enkle, glatte ringer begynner på et par tusen pr. ring. Gjennomsnittet ligger på cirka 8.000 kroner hos Tesori Diamanter. Prisen stiger naturlig nok når det velges gifteringer med mer individuelt design og med edelstener som diamanter.

VEDLIKEHOLD AV GIFTERINGER

Alle smykker har behov for litt vedlikehold for å beholde sin opprinnelige glans og briljans. Har du en diamant på gifteringen din er den som en magnet for fett. Den blir raskt litt matt og mister glansen sin. Det gjelder spesielt hvis du sjeldent tar av deg ringen og dusjer og vasker hendene med ringen på.

En diamantring er heldigvis enkel å holde pen og briljant. Bland litt oppvaskmiddel i varmt vann og bruk en ren tannbørste til å vaske diamanten forsiktig. Da blir diamanten i gifteringen skinnende blank igjen.

Er gifteringen din i hvitt gull vil den ha behov for rodinering en gang i blant. Hvitt gull er belagt med et lag rodium. Dette laget blir etter hvert slitt bort. Vi kan enkelt rodinere den på nytt og det er ikke en kostbar prosess. Gult gull kan ved behov poleres av en gullsmed og vil se ut som om den var ny etter behandlingen.

Vi i Tesori Diamanter har spesialutstyr for grundig rens hvis du har behov for det. Når behovet oppstår kan vi også pusse opp gifteringen og rodinere den på nytt. Dette er enkle og rimelige operasjoner.

FINN DIN RINGSTØRRELSE

Du kan benytte en eller flere av metodene under, men har du muligheten, anbefaler vi at du måler fingeren, som er den sikreste.
Merk at dersom du skulle bomme litt på størrelsen, er ikke dette noe problem – De aller fleste ringene kan størrelsesforandres etter at du har kjøpt de.

Måle fingeren
Dersom du planlegger å kjøpe en ring hos oss, sender vi deg gjerne et ringmål (til å måle fingrene) i posten. Vi legger ved ferdigfrankert returkonvolutt, slik at du kan sende ringmålet tilbake etter bruk. Send en mail til kundeservice@tesori.no med din adresse.


Mål en eksisterende ring:
Dersom ringen er en overraskelse, og du ikke har muligheten til å måle fingeren, kan du også måle en eksisterende ring ved å bruke metode A.

A.
Bruk et skyvelære og mål innvendig diameter på ringen. Bruk tabellen under til å finne ringstørrelse. Dersom du for eksempel måler innvendig diameter til 18.1mm, er ringstørrelsen din 57.
Hvis du ikke er sikker på hva et skyvelære er, finner du info ved å klikke her:


Innvendig diameter i millimeter Ringstørrelse

14,9 – 15,2 Ringstørrelse 47
15,3 – 15,4 Ringstørrelse 48
15,6 – 15,8 Ringstørrelse 49
15,9 -16,1 Ringstørrelse 50
16,2 – 16,4 Ringstørrelse 51
16,5 – 16,8 Ringstørrelse 52
16,9 – 17,1 Ringstørrelse 53
17,2 – 17,4 Ringstørrelse 54
17,5 – 17,7 Ringstørrelse 55
17,8 – 18 Ringstørrelse 56
18,1 – 18,4 Ringstørrelse 57
18,5 – 18,7 Ringstørrelse 58
18,8 – 19 Ringstørrelse 59
19,1 – 19,3 Ringstørrelse 60
19,4 – 19,6 Ringstørrelse 61
19,7 – 19,9 Ringstørrelse 62
20 – 20,3 Ringstørrelse 63
20,4 – 20,6 Ringstørrelse 64
20,7 – 20,9 Ringstørrelse 65
21 – 21,3 Ringstørrelse 66
21,4 – 21,5 Ringstørrelse 67
21,6 – 21,9 Ringstørrelse 68
22 – 22,2 Ringstørrelse 69

GIFTERINGENS HISTORIE

De første gifteringene i historien kan spores tilbake til oldtidens Egypt. Funn gjort av blant annet papyruser viser at ringer ble utvekslet når et par ble gift. Egypterne anså sirkelen som et symbol på evighet og uendelighet. Gifteringen med sin sirkelform er derfor et godt symbol på den evige kjærlighet mellom mann og kone. Egypterne trodde i likhet med romerne at det gikk en blodåre fra ringfingeren direkte til hjertet. Gifteringen ble derfor plassert på denne fingeren.

Tidlig på 1900-tallet var det mest vanlig at kun bruden fikk giftering. Etterhvert ble det vanligere at både mann og kone gikk med ringer.

I mange kulturer er det bruden eller brudgommens forlover som har ansvaret for å passe på at gifteringene er med til seremonien og overrekke dem til riktig tidspunkt. I andre kulturer benyttes en ringbærer som paraderer frem gifteringene.

Del denne artikkelen

Populære smykker og nyheter