Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Frierskolen – Tesori Diamanter

Tesori arrangerer Frierskolen

Oppdatering: Frierskolen har gått av stabelen, men fortvil ikke. Dersom du vil ha gode tips og råd om frieri og forlovelse, så har vi laget en oppsummering som du finner nederst på denne siden.

Du kan selvfølgelig også besøke oss eller kontakte oss på annen måte for å høre mer om hva du bør tenke på før du frir.

 

HVORDAN FRI? – SLIK PLANLEGGER DU DET PERFEKTE FRIERIET

Å fri er en av livets store milepæler, og da gjelder det å stille forberedt. Under Tesori Frierskole var vi så heldige å få hjelp av Charlotte Morits, redaktør i Ditt Bryllup. Hun delte sine tips til hva kvinner forventer av frieriet. Les og lær!

 

1. Gå ned på kne

Det kan virke litt rart, men tro meg, det er en fin, romantisk og symbolsk handling kvinner setter pris på.

2. Ha en ring

En del dropper ring når de frir og kjøper heller forlovelsesringer sammen etterpå. Nesten alle kvinner som blir fridd til ønsker seg en forlovelsesring under selve frieriet.

3. Gjør det som en overraskelse

Overraskelsesmomentet i et frieri er viktig. Selv om man kanskje har snakket om det på forhånd bør selve frieriet være en overraskelse.

4. Si hvorfor du frir

Alle vil gjerne høre hvorfor de blir fridd til. Hvorfor elsker du henne? Hva er det som gjør at du vil være sammen henne resten av livet?

5. Vær personlig

Frieriet må være en personlig hendelse. Kanskje på et sted som betyr mye for dere? Kanskje på en dag som er viktig? Vis at du kjenner partneren din ved å involvere elementer hun er glad i, for eksempel en spesiell type blomst eller yndlingsrestauranten.

"Jeg var i utgangspunktet skeptisk til å handle diamanter på nettet, men min skepsis ble gjort til skamme. Tesori Diamanter har et ryddig nettsted med mye informasjon og full produkt-/prisoversikt og prisene hos Tesori er så gode at jeg kjøpte større diamant enn opprinnelig planlagt, og enstensringen min er vakker! Ryddige systemer, god oppfølging og fokus på å levere riktig produkt til riktig tid, gjør at min neste diamant også kjøpes på Tesori.no."

Cecilie Holgersen, Drøbak

"Tusen takk til Tesori for utmerket service, informasjon og gode råd i forbindelse med kjøp av diamantring til frieri! God pris, god kvalitet og ikke minst rask levering var avgjørende for mitt valg av Tesori."

Håvard H, Oslo

PLANLEGGER DU Å FRI?

– DETTE BØR DU TENKE OVER FØR DU GÅR NED PÅ KNE

Familieterapeut Lars Fengsrud var kursholder på Frierskolen. Hans viktigste tips til alle som ønsker å gifte seg er å tenke ”vi” istedenfor ”meg”. I tillegg har han satt opp en liste over spørsmål man bør kunne svare på før man velger å forlove seg.

 

1. Hva er de fem beste egenskapene hos din fremtidige ektefelle?

Hvorfor valgte du akkurat disse? Samsvarer disse egenskapene med hva som er viktig for deg?

2. Har dere lyst på barn?

Har dere avklart om dere ønsker dere barn eller ikke? Er du eventuelt klar for å stifte familie? Har dere avklart hvordan det vil bli med barn og arbeidssituasjon?

3. Har dere snakket om barneoppdragelse?

Ønsker dere barn kan det lønne seg å være noenlunde enige om barneoppdragelsen. Hva er viktig for deg? Er partneren din enig? Hvor store er eventuelt uenighetene?

4. Har du snakket med partneren din om fortiden hans/hennes?

Er det noen handlinger du ser på som ugreit? Er det noen tidligere forhold som ikke er ryddet opp i? Kan du eventuelt akseptere partnerens feil eller dårlige egenskaper? Husk: Den beste forutsigelsen av fremtidig atferd er nåværende atferd.

5. Hvor ønsker dere å bo?

Byen, landet? Hvor viktig er nærhet til øvrig familie og venner? Hvor ønsker dere eventuelt at barna skal vokse opp?

 

Statistikk om frieri: fire av fem går ned på kne når de skal fri. 50 prosent synes det er viktig hva venner og familie synes om forlovelsesringen. 75% synes det er viktig med en flott diamantring i forbindelse med frieriet. En av fem ville gjennomført frieriet på en annen måte om de kunne gjort det igjen.

 

HVORDAN VELGE DEN PERFEKTE FORLOVELSESRINGEN?

De fleste som skal fri synes det er viktig med en flott diamantring, og da gjelder det å vite hva man skal se etter. Her er vår egen diplomgemmolog og daglig leder Terje Gaupseths fem beste tips.

1. Les deg opp på hvordan man definerer diamantkvalitet

Hva vil egentlig “høy kvalitet”? Hvilke sertifiseringer finnes? Alle som selger diamanter skal kunne fortelle deg om hver eneste diamant du ser på. En av de vanligste sertifiseringene kalles GIA diamantsertifikat.

2. Tenk over hva slags farge du ønsker og hva slags klarhet du skal på stenen

Naturlig klarhet er betydelig mer eksklusivt enn klarhetsforbedrede diamanter (CE-forbedrede).

3. Vær spesielt oppmerksom på slipingen

Hvis en sten er dårlig slipt vil den ikke glitre like mye. Det finnes flere sertifiseringer på perfekt sliping av diamanter, blant annet Excellent Cut.

4. Pass på at diamantene er etisk handlet

Kjøp kun diamanter hos sertifiserte forhandlere, da vet du at stenene ikke er handlet via kriminelle miljøer, produsert av mennesker som utnyttes eller produsert på en måte som skader miljøet.

5. Sammenlign prisene hos de forskjellige forhandlerne

Ta utgangspunkt i de fire første punktene og sammenlign diamantpriser på et korrekt grunnlag.

KJEKT Å VITE OM DIAMANTER

1. En diamant varer evig

Det finnes ingen materialer som er hardere enn diamanten, og derfor vil den beholde glansen sin for alltid. Det er også praktisk talt umulig å ødelegge en diamant.

2. Betyr evig troskap

Diamanter symboliserer kjærlighet og evig troskap, og er derfor en flott gave i forbindelse med forlovelse og bryllup.

3. Dannet for tusenvis av år siden

Diamantene vi i dag bruker i smykker ble dannet for tusenvis av år siden, dypt nede i jorden, under ekstremt trykk og ved høye temperaturer. Vulkanutbrudd førte rå-diamantene med seg og spredte de rundt i elveleier og hav.

4. Utvinnes i Afrika

I dag utvinnes cirka 70-80 prosent av alle diamanter i Afrika, spesielt på vestkysten. Fra Afrika sendes diamantene videre til India, Russland, Kina, Thailand og Israel for å slipes og deretter omsettes på verdensmarkedet.

5. Ekstremt hardt materiale

Det er diamantens ekstreme egenskaper som gjør den så velegnet som smykkesten. Det finnes ingen mineraler som kan konkurrere med diamantens hardhet, og den er 85 ganger så hard som den neste edelstenen på listen, som er korund (rubin og safir).

6. Ikke alle blir smykker

Kun cirka 20 prosent av alle diamanter er av god nok kvalitet til å brukes i smykker. Resten brukes til forskjellige formål i industrien.

7. Kommer i alle farger

Diamanter finnes i alle spekterets farger, men den vanligste fargen i smykker er hvit eller nyanser av hvit. De fleste diamanter har en varmere hvithet med nyanser av gult, ofte så svakt at bare ekspertene kan skille kvaliteten.

8. Kvaliteten avgjøres av de fire C-ene

For å fastsette kvaliteten på hvite diamanter benytter man seg av ”De fire C-ene”: Colour, Clarity, Cut og Carat. På norsk betyr dette: Farge, renhet, slip og carat (1 carat = 0,2 gram). Merk at «karat» med «k» brukes for å benevne renhetsgehalt i gull.

"Jeg er strålende fornøyd med servicen jeg fikk fra Tesori og Terje Gaupseth. Leveringstiden på diamantringen jeg kjøpte var oppgitt til 4-5 dager, men jeg ringte Terje og fortalte at jeg skulle fri om to dager, og Tesori sørget for å overlevere ringen godt innenfor fristen. Jeg anbefaler gledelig Tesori, og har allerede planer om å bruke de igjen til gifteringene!"

Erlend F., Oslo

NOEN ERFARINGER FRA ERFARNE FRIERE

Etter å ha jobbet med diamanter og forlovelsesringer i flere år har vi blitt kjent med mange flotte friere. I forkant av Frierskolen gjennomførte vi en spørreundersøkelse for å høre noen av deres erfaringer. Gikk frieriet som planlagt?

Planla frieriet nøye, men det ble allikevel ikke helt som planlagt

 • 2 av 3 svarte at de brukte tre måneder eller mer på å planlegge frieriet. 1 av 4 svarte at de brukte omtrent én måned. 1 av 10 svarte at de brukte mindre enn én uke
 • 1 av 10 har i etterkant av frieriet fått hint eller beskjed av partneren sin om at frieriet kunne vært mer romantisk
 • 1 av 5 svarer at de ville gjennomført frieriet på en annerledes måte om de hadde hatt mulighet til å gjøre det igjen

Hverdagsromanitikken blomstrer – de fleste frir hjemme på en hverdag

 • 2 av 5 av de spurte frierne fridde på en helt vanlig hverdag
 • 1 av 5 fridde på en merkedag (f.eks. Nyttårsaften, Julaften, 17. mai)
 • De mest populære stedene å fri er hjemme eller på ferie. 2 av 5 av svarte at de fridde hjemme, mens 3 av 10 svarte at de fridde på ferie

Det er ikke gammeldags å gå ned på kne

 • 4 av 5 svarte at de gikk ned på kne da de fridde

Så lenge man elsker hverandre, kan man forlove seg når som helst

 • 2 av 5 av de spurte frierne svarte at lengden på forholdet ikke har noe å si når man frir, så lenge man elsker hverandre
 • 1 av 3 mente at det er best å ha vært sammen to til fire år før man frir, mens 1 av 5 mente at det holder å ha vært sammen i ett til to år

Viktig med flott diamantring, men enda viktigere å få mye for pengene

 • De fleste som frir synes det er viktig med en flott diamantring. 3 av 4 svarte at det er veldig viktig
 • Halvparten av de spurte frierne sa det var viktig for dem hva andre (venner, familie, bekjente) syntes om diamantringen
 • Nesten alle (86 prosent) svarte at det var viktig å få mye for pengene når de skulle kjøpe forlovelsesring. 2 av 5 svarte at det var svært viktig, mens 2 av 5 svarte at det var ganske viktig

Del denne artikkelen

Populære smykker og nyheter