Varen ble lagt i handlekurven din

Dette sier våre kunder

Klikk her Lukk
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Fri frakt og retur Rask levering Prisgaranti Gratis hjemlån Book time
Lukk søkefelt

Trenger du hjelp?
Kontakt kundeservice

Forlovelsesring

Det store øyeblikket nærmer seg. Du har funnet den rette. Kanskje har du har lett lenge, eller kanskje har du nettopp møtt henne. Uansett, du har bestemt deg for å spørre. Og det er kanskje det viktigste du noen gang kommer til å spørre noen om.

Du må derfor ha en forlovelsesring, og du vil gjerne finne en frierring du vet hun vil sette pris på. Ringen skal tilfredsstille dine krav til kvalitet og ikke minst passe budsjettet ditt.

FORLOVELSESRING PRIS

Lykkelig kvinne overrasket over ring i sort gave-eske.Ifølge amerikanske tommelfingerregler skal forlovelsesringer koste det samme som tre månedslønner, men vi mener at dette er underordnet – Det viktigste er at du finner en frierring du vet hun vil like.

For deg er kjøp av forlovelsesring uansett en betydelig investering, og det er viktig at du gjør et godt valg.

VALG AV FORLOVELSESRING

Som navnet indikerer, er forlovelsesringen den ringen man bruker ved frieri. Mange kaller det også frierring. Forlovelsesringen kommer ofte som en overraskelse på den som fris til, og det er i stor grad mannen som velger ut ringen. Forlovelsesringen kan bæres på valgfri finger og hånd, men det blir stadig vanligere å bruke den på høyre hånd sammen med en matchende giftering.

Forlovelsesringer kan være enstens diamantringer, allianseringer eller en annen type diamantring. Men: Det vanligste og mest tradisjonelle valget er nok enstens diamantringer.

Det er mange fordeler med å velge enstensringen som forlovelsesring. For det første er dette den mest klassiske ringen, og den vil falle i smak hos de aller fleste. I tillegg er det lettere å endre på størrelsen dersom du skulle være så uheldig å kjøpe en ring som ikke passer.

Hvis du bestemmer deg for enstens diamantring er det flere modeller å velge mellom. Den aller mest klassiske, og det vi selger desidert mest av hos Tesori Diamanter er forlovelsesringer fra Cielo. Sincero er også en klassisk enstens frierring med 6 klør, men den har en litt tynnere ringskinne.

Eller hva med en av de elegante ringene fra Verità? Hvis din utkårede er av den mer sporty typen vil kanskje en Brilliante ring eller Eleganza, passe bedre?

Besøk oss i Oslo og Bergen eller bestill i vår nettbutikk

Tesori Diamanter leverer kvalitetsdiamanter til svært konkurransedyktige priser. Vi tilbyr alle typer diamantsmykker og er spesialister på forlovelsesringer og gifteringer.

Som kunde hos oss er du garantert personlig service og vi leder deg trygt gjennom prosessen med å finne den perfekte diamanten – Uansett om du besøker oss i vårt showroom i Oslo eller direkte i vår nettbutikk.

Prisene er selvfølgelig de samme.

Besøk oss

 

HVORDAN VELGE DEN PERFEKTE FORLOVELSESRINGEN

Her er vår egen diplomgemmolog og daglig leder i Tesori Diamanter Terje Gaupseths fem beste tips:

  1. Les deg opp på hvordan man definerer diamantkvalitet

    Hva er egentlig “diamantkvalitet”? Hvilke sertifiseringer finnes? Alle som selger forlovelsesringer og diamanter skal kunne fortelle deg om hver eneste diamant du ser på. Det finnes et utall av sertifiseringer der ute, men det mest kjente kommer fra Gemological Institute of America (GIA).

    Sørg for å få et GIA diamantsertifikat med når du kjøper forlovelsesring.

  2. Tenk over hva slags farge og klarhet du skal ha på diamanten

    Naturlig klarhet er betydelig mer solide og mer eksklusivt enn klarhetsforbedrede diamanter (CE-forbedrede). Når det gjelder farge så bør man bør velge hvite diamanter uten gulskjær til frierringen, dvs minimum Top Wesselton (F).

  3. Vær spesielt oppmerksom på diamantslip

    Dersom en diamant er dårlig slipt vil den ikke reflektere lyset godt nok, og forlovelsesringen vil derfor ikke reflektere like mye lys. Sørg for at du finner en diamant som har det aller beste slipet, «Excellent Cut«.

  4. Pass på at diamantene er etisk handlet

    Kjøp kun diamanter hos sertifiserte forhandlere, da vet du at diamanten i din forlovelsesring ikke er handlet via kriminelle miljøer, produsert av mennesker som utnyttes eller produsert på en måte som skader miljøet.

  5. Sammenlign prisene hos de forskjellige forhandlerne

    Ta utgangspunkt i de fire første punktene og sammenlign forlovelsesring pris på et korrekt grunnlag.

Alle Tesori forlovelsesringer med diamanter kommer med ekthetssertifikat, og alle diamanter over 0,25ct leveres med verdens mest anerkjente internasjonale diamantsertifikat – GIA.

HVILKEN FINGER SKAL FRIERRINGEN PÅ?

Forlovelsesringer brukes ved frieri, og det er stort sett kvinnen som bærer den. En frierring bæres som regel på venstre ringfinger. Bakgrunnen for dette sies å være at i oldtidens Rom trodde romerne at det var en blodåre, Vena Amoris, som gikk fra ringfingeren til hjertet. Dette kan imidlertid variere mellom forskjellige land og kulturer.

Frieriet skal være en overraskelse, derfor er det tradisjonelt mannen som velger forlovelsesring.

Den vanligste varianten er en enstens diamantring.

Gifteringer velger man imidlertid som oftest sammen.

HVILKEN HÅND SKAL GIFTERINGEN PÅ?

Hvilken finger, og ikke minst, hvilken hånd skal gifteringen på? Det hersker en del forvirring rundt dette temaet i Norge. Årsaken er at man i de fleste land bærer gifteringen på venstre ringfinger. Her i landet derimot, velger de aller fleste høyre ringfinger.

Teorier for hvorfor vi i Norge går med gifteringen på høyre hånd går tilbake til kristendommen. Det er flere eksempler i bibelen der man har ringer plassert på høyre hånd, da dette er hånden med makt og autoritet. Makten kommer da til menneskene gjennom Guds høyre hånd, som er Jesus.

Mange bærer også frierringen sammen med gifteringen på høyre hånd.

HISTORIEN BAK FORLOVELSESRINGER

Det er en utbredt oppfatning at egypterne var de første til å ta i bruk forlovelsesringer i oldtidens Egypt (ca.3000 år f.Kr.). Dette har ikke vært mulig å dokumentere ved bruk av historiske kilder. De første sikre funn som kan bevise at forlovelsesringer ble brukt er fra oldtidens Rom (800 f.Kr.).

Romerne praktiserte bruken av to forlovelsesringer – én i gull og én i jern. Ringen i jern ble brukt når man var hjemme og for eksempel gjorde husarbeid, mens forlovelsesringen i gull ble benyttet utenfor husets fire vegger, i sosiale sammenkomster og andre offentlige anledninger.

Første gang en diamantring ble brukt som forlovelsesring var etter sigende da Erkehertug Maximillian av Østerrike i 1477 fridde til Mary av Burgund. Frieriet fant sted ved det keiserlige hoff i Wien og var en stor suksess. Etter dette ble det mer og mer vanlig å benytte diamant i frierringer blant aristokratiet i Europa.

Verdens største virksomhet innen diamanter er De Beers. De Beers ble stiftet av Cecil Rhodes i Sør-Afrika i 1888.

Da De Beers gjorde en rekke markedsundersøkelser i 1938 oppdaget de at den yngre generasjonen ikke lenger var så opptatt av å bruke diamantringer som forlovelsesringer. Tidsperioden var vanskelig med tung økonomisk depresjon og kraftig reduserte diamantpriser.

De Beers innså at de måtte gjøre noe og satte i gang en stor markedsføringskampanje som fokuserte på å informere publikum om hva som kjennetegner en god diamant, blant annet ved å fortelle om de fire C-ene. De lanserte det berømte slagordet ”A Diamond is Forever” og på den måten formidlet at bare en diamantring er god nok som forlovelsesring.

DIAMANTER I FORLOVELSESRINGER

Ordet diamant kommer fra greske ”adamas,” som betyr ”uovervinnelig” eller ”uforgjengelig.” Diamantene vi i dag bærer i våre forlovelsesringer ble dannet for tusenvis av år siden, dypt nede i jorden, under ekstremt trykk og ved høye temperaturer.

Vulkanutbrudd førte rådiamantene med seg og spredte dem rundt i elveleier og hav. Kun ca.20% av alle diamanter er av god nok kvalitet til å brukes i smykker. Resten brukes til forskjellige formål i industrien.

De første diamantene ble funnet i India ca.800 år før Kristus. Kildene i India var rike nok til å forsyne verden med diamanter helt frem til 1800-tallet. I dag utvinnes ca.90% av diamantene i Afrika, spesielt på vestkysten. Fra Afrika sendes diamantene videre til India, Russland, Kina, Thailand og Israel for å slipes og deretter omsettes på verdensmarkedet blant annet til bruk i forlovelsesringer.

DIAMANT PRIS

Prisen for en diamant bestemmes i stor grad av de fire C-ene: Carat, Color, Clarity og Cut. Det er ikke slik at en 0,5 carats diamant koster halvparten av en 1 carats diamant. Store diamanter er sjeldne og prisene er derfor eksponentielle – det vil si at en dobbelt så stor diamant kan koste 10 ganger så mye som en mindre.

HVITT GULL, PLATINUM OG ANDRE MATERIALER

Hvitt gull blir ofte brukt i forlovelsesringer. Det hvite gullet komplementerer godt diamantens briljans. Både 14 og 18 karat gull blir brukt, men fordi gull er et veldig mykt materiale kan det være hensiktsmessig å velge 14 karat i en forlovelsesring.

Forlovelsesringer kan også lages i platinum. Platinum har noen fordeler sammenlignet med hvitt gull. Det er naturlig hvitt og trenger ikke fornying like hyppig som hvitt gull. Materialet passer godt for dem med ømfintlig hud fordi det er mye sjeldnere enn gull. Forlovelsesringer i platinum er også tyngre enn ringer i hvitt gull, da egenvekten er 60% høyere.

Noen velger også frierringer i gult gull eller rosé gull. En fordel med disse materialene er at det er holdbart og enkelt å holde pent. Riper synes ikke så lett, og fremstår mer som en patina etter lang tids bruk. De krever ikke mye vedlikehold. Det er en rask og rimelig prosess å få pusset opp slike ringer, og de blir like pene som da de var nye.

Tesori Diamanter leverer selvfølgelig forlovelsesringer i alle de ovenfor nevnte materialene, og i tillegg roségull.

VEDLIKEHOLD AV RINGER

Alle ringer krever litt omsorg for å opprettholde den fantastiske briljansen. Diamanter trekker til seg fett som en magnet, og kan fort bli matte og miste glansen. Dette gjelder spesielt for de som verken tar av seg forlovelsesringen under trening, i dusjen, eller ved matlaging og hagearbeid.

I tillegg kommer parfyme, kremer, shampoo etc som påvirker diamanten. For diamanter er heldigvis løsningen svært enkel. Alt du trenger er litt vann, en gammel (men ren) tannbørste og litt Zalo – og vips, så er diamanten i forlovelsesringen skinnende blank igjen.

Tesori Diamanter tilbyr også grundig rens med spesialutstyr hvis du skulle ha behov for det. Ringen kan eventuelt pusses opp og rodineres på nytt når det er nødvendig. Dette er en rimelig operasjon, og ringen vil bli som ny igjen!

BERØMTE FORLOVELSESRINGER

  • En forlovelsesring som fikk mye oppmerksomhet på åttitallet – og som gjorde sin renessanse for et par år siden, er ringen til UKs Prinsesse Kate. Ringen Kate fikk av Prins William er den samme Prinsesse Diana i sin tid fikk av Prins Charles. Ringen består av en 18 carat safir omringet av diamanter
  • Skuespilleren Grace Kelly fikk en 12 carats forlovelsesesring av Prins Rainier av Monaco da han fridde i 1955. En 12 carats diamant er svært sjelden og følgelig meget verdifull
  • Scarlett Johansson lever en chic livsstil i Paris og da passer det fint med en vintage forlovelsesring. Da mannen hennes, journalist Romain Dauriac, fridde i 2013 ga han henne en Art Deco ring med tre runde diamanter i en setting av mindre diamanter
  • Den tidligere Friends-stjernen og skuespilleren Jennifer Aniston hadde visstnok en finger med i spillet da kjæresten Justin Theroux fridde i 2012. Forlovelsesringen på omtrent 8 carat er beregnet til å koste en halv million dollar
  • Skuespiller Taylor Kinney fridde til Lady Gaga på Valentines Day. Forlovelsesringen med en hjerteformet diamant på 12 carat er i følge ryktene verdt om lag en halv million dollar
  • Artisten Beyoncés ring er i en klasse for seg. Da rapperen Jay-Z fridde i 2008 ga han henne en emerald-cut forlovelsesring fra Lorraine Schwartz. Diamanten er på 18 carat. Prisen? Cirka 5 millioner dollar

NOEN TIPS TIL FORLOVELSEN

Etter å ha jobbet med diamanter og forlovelsesringer i flere år har vi i Tesori Diamanter blitt kjent med mange flotte friere. I forkant av Tesori sin ”Frierskolen” gjennomførte vi en spørreundersøkelse for å høre noen av deres erfaringer. Gikk frieriet som planlagt? Her er noen av resultatene:

  • 2 av 3 svarte at de brukte tre måneder eller mer på å planlegge frieriet. 1 av 4 svarte at de brukte omtrent én måned. 1 av 10 svarte at de brukte mindre enn én uke.
  • 1 av 10 har i etterkant av frieriet fått hint eller beskjed av partneren sin om at frieriet kunne vært mer romantisk.
  • 1 av 5 svarer at de ville gjennomført frieriet på en annerledes måte om de hadde hatt mulighet til å gjøre det igjen.
  • 2 av 5 av de spurte frierne fridde på en helt vanlig hverdag. 1 av 5 fridde på en merkedag (f.eks. Nyttårsaften, Julaften, 17. mai).
  • De mest populære stedene å fri er hjemme eller på ferie. 2 av 5 av svarte at de fridde hjemme, mens 3 av 10 svarte at de fridde på ferie.
  • Det er ikke gammeldags å gå ned på kne – 4 av 5 svarte at de gikk ned på kne da de fridde.
  • Det er viktig med en flott forlovelsesring, men enda viktigere å få mye for pengene.
 3 av 4 svarte at dette er veldig viktig. Halvparten av de spurte frierne sa også at det var viktig for dem hva andre (venner, familie, bekjente) syntes om forlovelsesringen.
  • Nesten alle (86 prosent) svarte at det var viktig å få mye for pengene når de skulle kjøpe forlovelsesring.

Del denne artikkelen

Populære smykker og nyheter